9 tips bij het organiseren van een communiefeest!

Je communiefeest thuis organiseren vergt veel voorbereiding! Daarom geeft Blitzz graag enkele tips om uw  feest feilloos te laten verlopen.

1. Bepaal het aantal gasten.

Wat voor soort communiefeest wil je graag thuis organiseren? Uitgebreid of toch eerder in familiale kringen? Traditioneel worden vooral familieleden, op het feest uitgenodigd. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om vrienden en buren uit te nodigen. Voor de communicant zelf kan het ook leuk zijn/haar vriendjes op zijn/haar communiefeest uit te nodigen. Tip: Indien het feest tot in de late uurtjes zal duren, vergeet dan zeker de buren niet te verwittigen of uit te nodigen!

2. Versturen van uitnodigen/ communiekaartje.

Het feest start natuurlijk met een goede voorbereiding. En daar horen mooie communiekaartjes en uitnodigingen bij!.

Helemaal fijn wordt het om deze aankondigingen te personaliseren met foto’s van de communicant. Meestal worden de communiekaartjes bewaard door de familie en de communicant zelf.  Een mooi communiekaartje zal nadien vaak dienen tot het ophalen van leuke herinneringen.

3. Voldoende plaats en voldoende materiaal.

Nadat u het aantal gasten hebt bepaald, is het belangrijk  dat u voldoende bestek, linnen, tafels en stoelen voorziet.  Mits de meeste mensen niet voldoende materiaal in huis hebben, raden wij aan tijdig contact op te nemen met een verhuur firma.  Wanneer u voor een tuinfeest kiest is het huren van een tent geen overbodige luxe. Bij regen of hevige zonneschijn bent u beschermd en s’avond kan u met de nodige verwarmingselementen het feest doorzetten tot in de late uurtjes. Voor ideeën van tenten verwijzen wij graag naar ons assortiment tenten!

Het aantal gasten bepaald de grote van de tent:

  • Zittend aan rechthoekige tafels hebt u minimum een tent van 1m² per persoon nodig (30 personen= 30m²)
  • Zittend aan ronde tafels hebt u minimum een tent van 1,5m² per persoon nodig ( 30 personen = 45m²)
  • Staand hebt u minimum een tent van 0,5m² per persoon nodig (30 personen = 15m²)

    Tenten communiefeest

    Pagodetenten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Eten en drinken.

Een origineel communiefeest kan niet zonder originele hapjes! Denk daarbij aan suikerspinnen, een assortiment van lekkere en gezonde wraps, originele hamburgers of hotdogs, …  Vele gerechtjes kan u zelf maken op de barbecue of verkrijgen via een traiteur. Indien het iets speciaals mag  zijn vinden wij de foodcar met bijvoorbeeld een thaise keuken (pad thai), een frituur, hambrugerkraam of een cocktailbar een leuke idee om jouw communiefeest onvergetelijk te maken. Verschillende traiteurs werken samen met Blitzz voor het huren van glazen, borden tot foodtrucks.

Huren van foodtruck communiefeest

Foodtruck

 5. Start met versiering Buiten

Zorg er voor dat de gasten bij aankomst al direct in een feeststemming komen. Werk met ballonnen, bloemen, gekleurde statafels (stretchhoezen), linten aan de bomen,… Voor s’avonds kan een zweedse fakkel ook leuk zijn. Deze kan u zelf maken en geeft direct een gezellige sfeer.

6. Tafelversiering

Versier de tafel met bloemen of ballonnen en leuke servetten. Kies voor bloemen en/of ballonnen in dezelfde kleur om er een mooi geheel van te maken.

Tafelbenodigdheden

Tafelbenodigdheden

7. Gepersonaliseerde kaartjes/ etiketten

Is het niet leuk een persoonlijke boodschap te lezen op je servet of op een kaartje? Als gast zal u zich extra gewaardeerd voelen. Of een gepersonaliseerd etiket op de wijnfles of op de waterfles?

8. Spelletjes/springkastelen

Met een springkasteel op je communiefeest springt uw communicant zeker een gat in de lucht. Letterlijk én figuurlijk. Alle feestvierders naar buiten voor een wedstrijdje diabolo-trucjes! Of mag het iets groter zijn? Een vier op een rij-spelbord of een groot voetbal spel. Wedden dat zelfs bomma en bompa meespelen!

9. Maak een “to-do” lijst

Om echt te kunnen genieten van het communiefeest is het belangrijk om stress zoveel mogelijk te vermijden.

Dit doe je door te zorgen voor een goede organisatie. Een goed checklist is hierbij onmisbaar. Begin op tijd en kijk regelmatig op je to do lijst. Dit zal zorgen voor een top communiefeest zonder zorgen!

Wenst u u advies of een opmeting op maat? Zoekt u iets speciaals maar vindt u het niet?          Contacteer ons, Blitzz helpt u uw feest in goede banen te leiden. Van bestek tot tenten en springkastelen of andere animatie.

Hulp nodig?

Een geslaagd feest begint met feestmateriaal van Blaze Trading.
Hebt u een zorg of wil u graag een offerte?
Neem dan gerust contact met ons op!

Bel +32 477 768 626

Of stuur een email